Oca 19, 2024 - Oca 31, 2024

Özyeğin Üniversitesi “Üçüncü Kapı” Kitabının Yazarı Alex Banayan’ı Ağırladı

Forbes Dergisi tarafından son yılların en iyi kariyer kitaplarından biri olarak gösterilen ve uluslararası alanda en çok satan kitaplar arasında yer alan Üçüncü Kapı (The Third Door) kitabının yazarı Alex Banayan ile 4 Ocak’ta Özyeğin Üniversitesi’nde bir söyleşi gerçekleştirildi.

Banayan’ın; Bill Gates, Lady Gaga, Larry King, Maya Angelou, Steve Wozniak, Jane Goodall, Jessica Alba ve Quincy Jones başta olmak üzere dünyanın en başarılı insanlarının kariyerlerine nasıl başladıklarını keşfetme amacıyla yedi yıl süren bir çalışmanın ardından kaleme aldığı kitap, Boyner Yayınları tarafından Türkçeye kazandırıldı. Yazar Banayan Boyner Yayınları iş birliğinde Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşen etkinlik öncesinde ÖzÜ-X İnovasyon Merkezi’ni ziyaret etti ve merkez çalışmaları hakkında bilgi aldı. Özyeğin Üniversitesi Bilgi, Teknoloji Transferi ve Girişimcilik (BTTG) Direktörü Dr. İsmail Arı’nın açış konuşması sonrası yazar Banayan; girişimcilik, dayanıklılık ve kendine inanmacın gücü hakkında bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından gerçekleşen soru-cevap bölümünde Banayan, İşletme Fakültesi Girişimcilik Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Murat Fiş’in kolaylaştırıcılığında, etkinliğe katılan ÖzÜ mensuplarının sorularını yanıtladı.

Alex Banayan Kimdir?

Forbes’un “30 Altı 30” ve Business Insider’ın “30 Yaş Altı En Güçlü İnsanlar” listelerinde yer alan yazar Alex Banayan, Fortune, CNBC, Businessweek, The Washington Post, MSNBC, Fox News ve NBC News gibi büyük medya kuruluşlarında demeçler verdi ve yazılar yazdı. Apple, Google, Nike, IBM, Snapchat, Salesforce, Delta Airlines ve Disney başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki markaların iş konferanslarında ve kurumsal liderlik ekiplerine, Üçüncü Kapı kitabının ana hatlarını oluşturan açış konuşmaları ve sunumlar yaptı.