Oca 05, 2024

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, TÜBİTAK “1711 Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı İmza Töreni”ne Katıldı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK); yapay zekâ teknolojilerinin müşteri kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda ürünlere veya çözümlere dönüştürülmesine katkı sağlamak ve Türkiye yapay zeka ekosistemini canlandırmak amacıyla yaptığı “Yapay Zekâ Ekosistem 2023 Çağrısı”na başvurular arasından seçilen 17 proje, Marmara Teknokent TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde 5 Ocak 2024’te düzenlenen bir törenle kamuoyuna tanıtıldı. Özyeğin Üniversitesi’nin teknoloji sağlayıcı paydaşlarından olduğu "Yapay Zeka Tabanlı Plastik Enjeksiyon Kalite Kontrol Sistemi" adlı proje, TÜBİTAK "1711 Yapay Zeka Ekosistem 2023" desteği almaya hak kazandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katıldığı törende üniversitemizi Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, Özyeğin Üniversitesi Bilgi, Teknoloji Transferi ve Girişimcilik (BTTG) Direktörü Dr. İsmail Arı ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Erinç Albey temsil etti.

TÜBİTAK "1711 Yapay Zeka Ekosistem 2023" çağrısı kapsamına uygun olarak başvurusu yapılan projenin yürütücülüğünü Arçelik yapmakta, Özyeğin Üniversitesi ve Ascenix ise teknoloji sağlayıcısı olarak görev almaktadır. ÖzÜ araştırmacılarının dijital dönüşüm ve veriye dayalı akıllı sistemler geliştirme uzmanlığının yanı sıra, OzUBEX Sanayi Dönüşüm Merkezi altyapısı ve mühendisliği desteği sağlayacağı projenin ÖzÜ yürütücülüğünü, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Erinç Albey üstlenmektedir. Proje sonunda Ascenix veri toplama altyapısının yaygınlaşabilecek ve ticari potansiyeli olan bir ürüne dönüştürülmesi hedeflenmektedir.