Şub 27, 2024

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk Turkcell’in Eski CEO’su Süreyya Ciliv’i Kampüsümüzde Ağırladı

Özyeğin Üniversitesi Sektörel Eğitim ve Profesyonel Gelişim Birimi tarafından bu yıl 14.’sü 11-15 Mart tarihleri arasında düzenlenecek “Sectoral Orienteering 2024”ün başlangıç etkinliğinde, Turkcell’in eski CEO’su Süreyya Ciliv’i 27 Şubat 2024’te kampüsümüzde ağırladık.

Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Hüsnü Özyeğin’in Ciliv’e eşlik ettiği bu ziyaret, Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün ev sahipliğinde iki farklı oturumda gerçekleşti. Yuvarlak masa toplantısı olarak planlanan ilk oturumda, akademisyenlerimizden oluşan bir grup Ciliv’le bir araya geldi ve yapay zekâ bağlamında farklı gelişmeler ile iş dünyasının ihtiyaçlarını değerlendirdi. Bu toplantıda; Prof. Dr. Ethem Alpaydın (Bilgisayar Mühendisliği), Prof. Dr. Okan Örsan Özener (Endüstri Mühendisliği), Doç. Dr. Aslı Ağırbaş (Mimarlık), Doç. Dr. Cenk Demiroğlu (Elektrik-Elektronik Mühendisliği), Doç. Dr. Behlül Özkan (Uluslararası İlişkiler), Dr. Öğr. Üyesi Emrah Ahi (Uluslararası Finans), Dr. Öğr. Üyesi Atanur Andıç (İletişim ve Tasarımı), Dr. Öğr. Üyesi İsmail Arı (Bilgisayar Mühendisliği / Bilgi, Teknoloji Transferi ve Girişimcilik Direktörü), Dr. Öğr. Üyesi Reyhan Aydoğan (Bilgisayar Mühendisliği) ve Dr. Öğr. Üyesi Başak Ozan Özparlak (Hukuk) yer aldı.

Reşat Aytaç Oditoryumu’nda gerçekleşen ve Sectoral Orienteering 2024 etkinliğinin açılışı niteliğinde olan ikinci oturumda Süreyya Ciliv, öğrencilerimizle buluştu. Bu etkinlikte Ciliv, Fırat Demirel’in kaleme aldığı ve Aralık 2023’te yayımlanan Süreyya Ciliv: Global İş Dünyasında Sıradışı Bir Lider kitabının tanıtımı kapsamında; kariyerindeki dönüm noktalarına, Turkcell’deki ekibiyle gerçekleştirdikleri öncü çalışmalara ve Microsoft yılları dahil olmak üzere profesyonel ve kişisel deneyimlerine dair oldukça çarpıcı ve ilham verici bir sohbet gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin sorularını heyecanla cevaplandıran Süreyya Ciliv, Özyeğin Üniversitesi’nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.