Mar 15, 2024 - Mar 18, 2024

Özyeğin Üniversitesi “Türk Sivil Havacılığı Pilot İhtiyacı ve Çözüm Önerileri Sempozyumu”na Ev Sahipliği Yaptı

Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) iş birliği ile havacılık sektörünün pilot ihtiyacını mercek altına alan bir sempozyum düzenledi. 8 Mart 2024’te Reşat Aytaç Oditoryumu’nda gerçekleşen ve havacılık sektörünün önde gelen profesyonellerinin, havacılık uzmanlarının, akademisyenlerinin öğrencilerle bir araya geldiği sempozyumun ana teması, “Türk Sivil Havacılığı Pilot İhtiyacı ve Çözüm Önerileri” idi.

Sempozyumun ilk açış konuşmacısı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Uçuş Operasyon Daire Başkanı Ayhan Erdoğan; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen ve sektörün tüm bileşenlerini bir araya getiren bu etkinlik için; Özyeğin Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Esra Gençtürk başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Erdoğan konuşmasında; “Ülkemizin ve dünyanın ekonomik ve toplumsal gelişiminde kilit bir rol oynayan havacılık sektöründe yaşanan sıkıntıları bugün, sektörden paydaşların yaşadıkları sorunlar ve projeksiyonlar üzerinden detaylı olarak konuşmak son derece yerinde olacaktır. Bu kapsamda çözümler geliştirebilmek, sağlıklı sürdürülebilirliği sağlamak ve bu değerli etkinlikte konuştuklarımızın burada kalmayarak sorumluluk hisseden herkesin eyleme geçmesi büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Diğer açış konuşmacısı Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Burçin Ünlü ise şunları söyledi: “Özyeğin Üniversitesi olarak, sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi ve sektörle iş birliği içinde yenilikçi çözümler geliştirmeyi öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz. Bu doğrultuda, sempozyumun ve oluşturulacak platformun sektörün geleceğine olumlu katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum.”

Sempozyum programı için link: https://my.ozyegin.edu.tr/sites/default/files/users/28/2024Sempozyum-afis.pdf