Mar 28, 2024 - Nis 05, 2024

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Ünver, The European Cyber Conflict Research Incubator CIC Yönetim Kurulu’na Kabul Edildi

Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Ünver, Oxford Üniversitesi Avrupa Sibergüvenlik Araştırma İnkübatörü (The European Cyber Conflict Research Incubator – ECCRI CIC) Yönetim Kurulu’na seçildi.

Avrupa Birliği (AB) bürokrasisi, sanayi, sivil toplum ve bilimsel araştırmacılar için araştırmaları ve eğitimleri yürütme, kolaylaştırmak ve teşvik etmek amacıyla Oxford Üniversitesi bünyesinde 2018’de kurulan ECCRI CIC, dijital ve yeni gelişen teknolojilerin Avrupa ve ötesinde küresel ilişkiler üzerindeki etkisine ilişkin disiplinler arası çalışma ve eğitimleri yöneten, kâr amacı gütmeyen bir araştırma grubudur. ECCRI CIC, Google’ın yürüttüğü Avrupa Sibergüvenlik Eğitim Seminerleri’ni koordine ederek, AB genelinde üniversitelerin, sanayi/endüstri AR-GE süreçlerinin ve uluslararası kurumların sibergüvenlik müfredatlarını tasarlamaktadır.

ECCRI CIC yönetim kurulunda Doç. Dr. Akın Ünver’in yanı sıra, Dr. Max Smeets (ETH-Zurich), Prof. Dr. Madeline Carr (University College London), Prof. Dr. Andrew Martin (Oxford), Roxana Radu (Oxford) ve James Shires (Harvard) bulunuyor. Kurul üyeleri Avrupa genelinde, Google’ın sibergüvenlik eğitim müfredatlarını tasarlama ve bu eğitimleri yürütecek üniversiteleri seçme görevine sahiptir.

Araştırma grubu hakkında daha fazla bilgi için: