Eyl 28, 2023 - Eki 15, 2023

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İsmail Arı, ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Oldu

Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Bilgi, Teknoloji Transferi ve Girişimcilik (BTTG) Direktörü Dr. İsmail Arı, 22 Eylül 2023 tarihinde yapılan ASELSAN 10. Olağanüstü Genel Kurulu’nda ASELSAN Yönetim Kurulu (YK) üyesi olarak atandı. Kurula bağımsız üye olarak seçilen Dr. Arı, YK içerisinde ayrıca Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı ve Denetimden Sorumlu Komite Üyesi görevlerini de üstlenecek.

Dr. Arı Türkiye savunma sanayi içerisinde yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi için on yılı aşkın süredir farklı görevlerde hizmet veriyor. Bu görevlerin bir kısmı şu şekilde: TÜBİTAK Başkan Yardımcısı, TÜBİTAK SAGE (Savunma Ar-Ge Enstitüsü) YK üyesi, SAHA İstanbul (Savunma Uzay ve Havacılık Kümelenmesi) Derneği YK Üyesi ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) ana ortaklı Teknopark İstanbul Genel Müdürlüğü.

Savunma alanında üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılmasına, yerli-milli donanım-yazılım çalışmalarına ve girişimciliğin desteklenmesine büyük önem veren İsmail Arı hocamıza tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

ASELSAN Hakkında:

ASELSAN (Askerî Elektronik Sanayi), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) askerî haberleşmesinin millî imkânlarla geliştirilmesi amacıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) tarafından 1975’te kuruldu. İleri teknoloji tekniklerini kullanarak araştırma, geliştirme, üretim ve pazarlama alanlarında entegre bir elektronik sanayi kuruluşu hizmeti veren ASELSAN; dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi (Defense News Top 100) listesinde yer alıyor. Yerel kuruluşlarla, araştırma merkezleriyle ve üniversitelerle iş birliği modelleri geliştiren ASELSAN, uluslararası pazarlarda çeşitli ortaklıklar kurmaya ve yatırımlar yapmaya devam ediyor.