Şub 05, 2024 - Şub 09, 2024

Türkçe MİMARLIK ve HUKUK Program Öğrencileri için ENG 103-104 Muafiyet Sınavı

 

Sevgili Türkçe MİMARLIK ve HUKUK Program Öğrencilerimiz,

Türkçe programlarda öğrenim gören lisans öğrencilerine, ENG 103 (İngilizce I) ve/veya ENG 104 (İngilizce II) derslerinden muaf olabilmeleri için 12 ŞUBAT PAZARTESİ , SAAT 17:00’da “Muafiyet Sınavı” düzenlenecektir.

SINAVA HANGİ ÖĞRENCİLER KATILABİLİR?

  • ENG103 ve/veya ENG104 derslerini almakla yükümlü olup henüz bu dersleri almamışsanız,
  • Önceki dönemlerde ENG103 ve/veya ENG104 derslerini almış ancak başarısız olmuşsanız (Dersi/dersleri alıp başarılı olduysanız ilgili ders/dersler için geriye dönük muafiyet değerlendirmesi yapılamaz.)
  • Sınava katılmak için sınav başvuru formunu doldurmak gerekmektedir. Derse/derslere kayıtlı olmak gerekmemektedir.

SINAVA KATILMAK İÇİN:

9 ŞUBAT CUMA, SAAT 13:00’A KADAR aşağıdaki linkte yer alan başvuru formunu doldurunuz. 13:00’dan sonraki başvurular kabul edilmeyecektir. Mail yoluyla başvuru alınmayacaktır.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTnS4f16KEi6VPm9zHdK3LqeqasX7JBkDVGRouIF6laklifA/viewform?usp=sf_link

SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER

Sınav; dil bilgisi, kelime, okuma ve dinleme üzerine odaklanan çoktan seçmeli 70 sorudan oluşmaktadır. Sınav bir saat sürecektir. Sınavdan 20 dk. önce öğrenci kimliğiniz, kalem ve silgi ile derslik alanında olmanız gerekmektedir.

SINAV YERİ

Sınav, Hukuk Fakültesi Binası LF.133 – LF.134 no.lu dersliklerde yapılacaktır. Hangi derslikte sınava gireceğinizi sınıf kapılarındaki isim listelerinden öğrenebilirsiniz.

 MUAFİYET İŞLEMLERİ

Sınav sonucunuza göre ENG 103 veya ENG 104 derslerinin birinden ya da her ikisinden muaf olabilirsiniz. Sınav sonucunuza göre muafiyet bilgisi maille iletilecektir. Muaf olduğunuz ders/dersleriniz Öğrenci Hizmetleri tarafından not belgenizde (transcript) EW notu (muafiyet sınavı/Waiver with Examination) ile sınava girilen döneme işlenir ve derslerin kredileri ders ekleme-bırakma döneminde verilir. Muafiyet alamayan öğrenciler bu dersi/dersleri almakla yükümlüdürler.

Sınava katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz.